-
Sairausvakuutuskorvaukset pitää säilyttää
Suomen Lääkäriliitto näkee tärkeänä yksityisistä terveyspalveluista maksettavien sairausvakuutuskorvausten säilyttämisen potilaiden valinnanvapauden tukena.
-
Lääkäriliitto hakee lakimiestä
Lääkäriliitto hakee Jäsenpalvelut-toimialalleen lakimiestä.
-
Potilas ansaitsee parhaan mahdollisen, näyttöön perustuvan hoidon
Eurooppalaisten lääkärien komitea, CPME, on vetänyt selvät rajat lääketieteen ja muiden hoitomuotojen, kuten täydentävien hoitojen ja vaihtoehtohoitojen, välille.
-
Lääkäriliiton viestintäjohtajaksi Heidi Lehtinen
Lääkäriliitto on tehnyt toimintaansa koskevia uudelleenjärjestelyjä.
-
Yhä useampi suomalainen hyväksyy eutanasian
Tuhat suomalaista -tutkimuksen mukaan 75 prosenttia suomalaisista hyväksyy eutanasian. Vain 11 prosenttia ei hyväksy sitä. Ikäryhmässä 25–34-vuotiaat eutanasian hyväksyy jopa 87 prosenttia vastaajista.
-
Lääkäriliitto toteuttaa konsernitoimintojensa uudelleenjärjestelyt
Lääkäriliitto on päättänyt Lääkärikompassi Oy:n toimintojen siirtämisestä pääosin Lääkäriliitossa suoritettavaksi siten, että koulutustoiminnot (Lääkäripäivien järjestäminen, ELJ-koulutus, verkkokoulutukset) ja IT-käyttöpalvelutoiminnot siirtyvät Lääkäriliiton organisaation yhteyteen. Samassa yhteydessä on järjestelty konsernitason viestintätoimintoa.
-
Yksityislääkärit tyytyväisempiä potilastietojärjestelmiinsä kuin julkisen sektorin kollegansa
Yksityislääkärit ovat keskimäärin tyytyväisempiä potilastietojärjestelmiinsä kuin julkisen sektorin kollegansa. Järjestelmien käytettävyysominaisuudet saivat pääosin myönteisiä arvioita.
-
Lääkäriliiton tavoite: Vain 5 sote-aluetta
Hallitusohjelmassa on sovittu sote-uudistuksen toteuttamisesta. Uudistus on välttämätöntä käynnistää tämän vaalikauden aikana. Suunta on oikea, mutta ei vielä riittävä. Järjestämisvastuun hajauttaminen useammalle kuin viidelle organisaatiolle ei mahdollista optimaalista terveydenhuollon resurssien osaavaa ja tehokasta käyttöä.
-
Erikoisalojen lääkärimääriä arvioitava valtakunnallisesti
Lääkärimäärä on kasvanut 2000-luvulla voimakkaasti. Lääkäreitä on noin 4 000 ja erikoislääkäreitä lähes 3 000 enemmän kuin 15 vuotta sitten. Eri erikoisaloilla lääkärimäärät kehittyvät kuitenkin eri suuntiin: esimerkiksi kirurgian alat ovat kasvussa, kun taas psykiatrien määrä on vähenemässä.
-
Hyvä lähijohtaja lisää lääkärin työhyvinvointia
KAKS- Kunnallisalan kehittämissäätiön tänään julkaisemassa Palvelumotivaatio ja työhyvinvointi terveydenhuollossa -tutkimuksessa todettiin, että terveydenhuollon työntekijöiden palvelumotivaatio on korkea sekä julkisella että yksityisellä sektorilla. Työhyvinvointi edellyttää hyvää johtamista, erityisesti hyvää lähijohtamista.
-
Lääketieteen opiskelijat toivovat lisää käytännön harjoittelua
Lääketieteen opiskelijat toivovat opintoihinsa lisää pienryhmäopetusta ja käytännön harjoittelua. Tieto ilmenee Lääkäriliiton tekemästä tutkimuksesta, jossa selvitettiin perusopetuksen laatua ja resursseja.
-
Nuoret lääkärit erittäin tyytyväisiä ammatinvalintaansa
Nuorten lääkärien tyytyväisyys ammatinvalintaan on kasvanut. Tämä tulee ilmi tuoreesta Lääkäri 2013 -raportista, jossa tarkastellaan vuosina 2002–2011 valmistuneiden lääkärien näkemyksiä muun muassa perus- ja jatkokoulutuksesta.
-
Viisi lääkäriä eduskuntaan
Kristillisdemokraattien Päivi Räsänen Hämeen vaalipiiristä jatkaa kansanedustajana. Kristillisten ehdokas Sari Tanus Pirkanmaan vaalipiiristä nousi myös eduskuntaan. Keskustalaisista lääkäriehdokkaista läpi menivät Oulun vaalipiiristä Niilo Keränen ja Hämeen vaalipiiristä Martti Talja. Kokoomuslaisista lääkäriehdokkaista eduskuntaan nousee Sari Raassina Savo-Karjalan vaalipiiristä.
-
Lääkäriliitto-konsernia koskevat uudelleenjärjestelyt
Lääkäriliitto ja Lääkärikompassi suunnittelevat Lääkärikompassi Oy:n toimintojen siirtämistä pääosin Lääkäriliitossa suoritettavaksi ja mahdollisesti joistakin Lääkärikompassin hoitamista toiminnoista luopumista. Samassa yhteydessä suunnitellaan Lääkäri Mediat Oy:n toiminnan siirtämistä Lääkärikompassin yhteyteen.
-
Toiminnanjohtaja Heikki Pälve jatkaa Maailman Lääkäriliiton eettisen komitean puheenjohtajana
Suomen Lääkäriliitto on kansainvälisesti hyvin aktiivinen. Kansallinen terveyspolitiikka on kiinteästi kytköksissä eurooppalaiseen päätöksentekoon. Lääketieteen eettiset kysymykset ovat maailmanlaajuisia.
-
Lapsen etu lastensuojelussa edellyttää kiinteää yhteistyötä sosiaalitoimen ja terveystoimen välillä
Lastensuojelun Keskusliitto, Mannerheimin Lastensuojeluliitto ja Suomen Lääkäriliitto ovat huolissaan siitä, ettei nykyinen lastensuojelutyö riittävästi turvaa lapsen etua. Järjestöjen mielestä tulevan hallituksen on varmistettava, että terveydenhuollon asiantuntemusta hyödynnetään lastensuojeluun liittyvissä aikuispalveluissa entistä paremmin, lapsen oikeus pysyviin ihmissuhteisiin turvataan ja sijaishuoltopaikkojen riittävästä osaamisen tasosta ja laadusta huolehditaan.
-
Yhden mallin lukitsemisen sijaan syytä vertailla vaihtoehtoja
Lääkäriliiton mielestä nyt on aika vertailla erilaisia vaihtoehtoisia sosiaali- ja terveydenhuollon rahoituksen ja järjestämisen malleja sote-palvelujärjestelmän kokonaisuudistusta varten. Hallitusohjelmaan kannattaa kirjata vain uudistuksen askelmerkit.
-
Eduskuntavaalien lääkäriehdokkaat esittelyssä
Lääkäriliiton eduskuntavaalikampanja on käynnissä.
-
45 lääkäriä ehdolla eduskuntaan
Lääkäriliitto, Hammaslääkäriliitto ja Eläinlääkäriliitto edistävät yhteistyössä lääkärien, hammaslääkärien ja eläinlääkärien eduskuntavaalikampanjointia.
-
Pitkät jonot terveyskeskuksiin edelleen ongelmana
Suomalaisten mielestä pitkät odotusajat ovat suurin ongelma perusterveydenhuollossa. Kansalaiset haluavatkin, että enimmäisaika terveyskeskuslääkärin vastaanotolle pääsyyn määriteltäisiin laissa.